Keikalla Berliinissä

Dave Matthewsin keikalle on tehnyt mieli jo pidemmän aikaa. Nyt se vihdoinkin toteutui – Berliinissä! Matka sai alkunsa keikkalipun hankkimisesta. En tiennyt edes lipunmyynnin alkaneen, kun kuulin, että Amsterdam on jo myyty loppuun. Ajattelin, että nyt on kiire. Todellisuudessa ei olisi ollut, koska konsertti myytiin kuulemani mukaan loppuun vasta päivää ennen sen alkua.

Lippu tuli ostettua Daven soolokeikalle. Se että kitaristi Tim Reynolds lähti mukaan kiertueelle, teki siitä entistäkin upeamman! Berliiniä oli myös mukava kierrellä parin keikkaa edeltäneen päivän ajan. Sää oli aurinkoinen ja lämmin koko matkan ajan. Keikkapaikkana toimi Columbiahalle, jonka edessä tuli käytyä jo edellisenä päivänä.

Keikkapaikka Columbiahalle ulkoa edellisenä päivänä

Nukuin edellisen yön erittäin hermostuneesti ja päivän aikana keskittymiskyky nähtävyyksien katsomiseen oli varsin olematon. Olin päivän aikana tekstiviestein yhteydessä muihin faneihin, joita sitten lähdin viiden aikoihin tapaamaan keikkapaikan läheiselle terassille. Jännitti hurjasti, koska en ollut aiemmin tavannut ketään ulkomaisia DMB-faneja, jos edes ketään suomalaistakaan. Lähestyin pöytää jossa istui kolme ihmistä. Aloitin kysymään ”Are you going to the Dave Matthews…”, jolloin kuului vastaus ”Definitely!” ennen kuin olin edes ehtinyt kysyä loppuun. Muut olivat Tanskasta, Ruotsista ja Kanadasta. Tuntui oudolta puhua asoista, joista on lähinnä kirjoitellut, mutta puhuttaavaa riitti toki paljon.

Columbiahallen eteen kävelimme kuuden aikoihin, kahta tuntia ennen konsertin alkua. Ihmisiä oli paikalla jo paljon, ja enemmän tuli koko ajan. Vaikka sisään alettiin päästää vasta seitsemän aikoihin, aika odottaessa kului yllättävän nopeasti.

Kohta alkaa…
Faniyhdistys Warehousesta lipun ostaneiden jono päästettiin ensiksi sisään. Muut olivat keikkapaikan edessä aika moisessa rykelmässä, ja kun sisään alettiin päästää, tuntui että kaikki ryhtäsivät ovia kohti. Ihmiset hyppivät aitojen yli ja mekin sitten muiden perässä! Juuri meidän jälkeen järjestysmiehet pysäyttivät seuraavat yrittäjät, että kävipäs hyvä tuuri. Me jäimme sitten ihmettelemään siihen eteen, että mitä nyt kun kaikki vaan puhuivat saksaa, mutta sitten joku osoitti, että tuosta ovesta pääsee heti sisään.

Kaikki tapahtui niin nopeasti, että kaverilla oli vielä olutpullo kädessä, jonka järkkärit sitten vaan ottivat kylmän rauhallisesti pois. Omalla kohdallani epäilytti, kun järjestysmiehen käsi osui povitaskussa olleeseen kameraan, joka oli lähinnä unohtunut mukaan keikkareissulle. Pääsin kuitenkin samantien sisään ja olin mielissäni, kun sain otettua muutaman kuvan sieltäkin. En kuitenkaan paljoa kuvannut, koska halusin keskittyä itse konserttiin eikä kuvaamiseen.

Sisällä sitten ostettiin muutamat fanituotteet ja otettiin paikka melko läheltä lavaa kun vielä saatiin. Vielä oli aika lailla aikaa konsertin alkuun, mutta kivastihan sekin meni jutellessa ja juodessa olutta. Ja jännittäessä. Kaveri kysyi haluanko vielä toisen oluen. Sanoin ei, koska en halunnut missään tapauksessa joutua lähtemään vessaan kesken konsertin. Hän toi sen silti, ja kyllähän se kelpasi. Näin jälkeenpäin ajateltuna hyvä että toi, niin eipä ainakaan päässyt nestehukka yllättämään, kun salissa oli hurjan kuumakin.

Paikalla oli yhteensä noin 3500 ihmistä, suurin osa alakerrassa ja osa yläkerran parvella. Itse olin koko konsertin ajan aivan lavan lähellä, jossa kaikki tuntuivat olevan aikamoisia DMB-faneja. Ehkäpä lippujen hyvä saatavuus oli saanut monet tulemaan vähän pidemmänkin matkan päästä.
Kellon tullessa kahdeksan aloimme laulaa Honey honey, come and dance with me. Laulu levisi kivasti yleisön keskuudessa mutta loppui aika lyhyeen, kun mitään ei tapahtunut. Vähän ajan kuluttua sitten salin valot himmenivät ja alkoi hillitön taputus.

– Matti

Jatkuu…

Mainokset
Kategoria(t): Dave Matthews, Eurooppa, Keikat, Live, Muuta, Omat jutut, Tim Reynolds. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s