Kesäkiertueen fiilistelyä Live Trax 13:n parissa

Vaikka kesältä 2008 nouseekin päällimmäisenä mieleen ikävät asiat, Dave Matthews Band soitti jälleen kerran upean kesäkiertueen. Suurin ero bändin saundissa edellisiin vuosiin verrattuna on Butch Taylorin pianon vaihtuminen Tim Reynoldsin sähkökitaraan. Uutta levyä ei vielä tälle kesälle saatu, mutta bändille uusia biisejä kuultiin lukuisten covereiden muodossa. Monet myös ilahtuivat, kun vanhoja DMB-klassikoita otettiin takaisin soittoon.

Live Trax Vol 13. on julkaisu St. Louisin Busch Stadiumilla kesäkuussa 2008 soitetusta keikasta. Baseballstadionille oli saapunut lähes 35 000 kuulijaa juhlistamaan ensimmäistä stadionilla soitettua keikkaa. Konsertti oli yksi kiertueen ensimmäisistä, joten LeRoi on myös mukana!

Ensimmäisenä kuullaan Two Step, joka on virkistävän erilainen kuin viime vuosina tutuksi tulleet pitkät pianopainotteiset versiot. Rhyme and Reason on taattua perinteistä DMB:tä, Cornbread puolestaan uudempi biisi, josta bändi jaksaa tosissaan innostua.

Radiohitti Crash Into Me on tullut kuultua niin monta kertaa, etten jaksa siitä yleensä livejulkaisuilla innostua yhtään. Tästä versiosta mielenkiintoisen tekee kuitenkin Tim Reynoldsin kitarallaan tuomat pienen pienet lisäykset. Seuraavana kuultavat One Sweet World ja #27 tuovat kivasti akustista väriä muuten aika sähköiseen keikkaan. Taas kerran yksi vanhimmista ja yksi uusimmista kappaleista peräkkäin!

”Something about a baseball stadium that feels like home. I don’t know what it is but ain’t it funny…”

Davespeakeja kuullaan totuttuun tapaan. So Damn Lucky kuullaan koko bändin voimin. Crush alkaa Stefanin bassosoololla ja loppua kohti Leroi, Rashawn ja Tim tarjoilevat melkoista ilotulitusta. Ja tähän perään vielä Don’t Drink the Water, joka saa bändin innostumaan entisestään!

Neil Young -cover Hey Hey My My on mukavaa kuultavaa DMB:ltä. Dave laulaa varsin ”niilomaisesti”. Seuraavana onkin vuorossa kunnon setti ”old school” DMB:tä: Pay for What You Get, Recently > Water Into Wine ja Tripping Billies. Water Into Wine oli varmasti makoisa yllätys keikalla olleille faneille, koska se oli kuultu edellisen kerran vuonna 96.

Grey Street kuulostaa aika tavanomaiselta, mutta seuraavana tulee upea You Might Die Trying, jossa LeRoi ja Rashawn tarjoilevat mukavaa kuultavaa ja sitten Tim pääsee jälleen kerran vauhtiin. Setin päättää Ants Marching, joka ei tällä kertaa alakaan Carter rummuniskuilla, vaan Daven ja Timin kitara/lauluintrolla.

Encoren aloittaa nopea #40 tease, sitten kuullaan Everyday, Louisiana Bayou ja lopuksi tänä kesänä soittoon tullut Sly and the Family Stone -cover Thank You (Falettinme Be Mice Elf Agin). Todella kiva, että lopettivat tällä eikä esimerkiksi miljoona kertaa kuullulla All Along the Watchtowerilla.

Live Trax Vol. 13 on ollut oikein mieluista kuunneltavaa. Äänenlaatu kuulostaa hyvältä ja miksauskin tuntuu olevan kohdillaan. Tim Reynoldsin kitara kuuluu mukavan kovaa. Tykkään kuunnella paljon DMB:n livetaltiointeja 90-luvun puolivälistä. Niissä on kuitenkin se ongelma, että kaikki kappeleet ovat niitä, joita on tullut jo kuunneltua hurjasti. Tällä keikalla on mukavasti vanhaa materiaalia, mutta myös paljon uutta, ja soittamisen riemu tuntuu olevan hyvin tallella.

Tämän julkaisun voi ostaa ainoastaan DMB:n nettikaupasta. Saatavilla joko CD-levyinä tai ladattavissa digitaalisesti, jolloin postimaksut jäävät pois ja kuuntelemaan pääsee heti. Harmaakadulla on aiemmin kirjoitettu myös Live Trax -sarjan toisesta julkaisusta.

– Matti

Mainokset
Kategoria(t): Keikat, Live, Livejulkaisut, Tim Reynolds. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Kesäkiertueen fiilistelyä Live Trax 13:n parissa

 1. Tomi sanoo:

  En omista yhtään Live Traxia, näissä muissa livejulkaisuissa on ollut tähän asti sulattelemista ihan riittämiin. Trax 13 kyllä alkoi kiinnostaa, Timin kitaran ja Matin jutun myötä.

 2. Mikko sanoo:

  Kuulostaa todella hyvältä Live Traxilta! Tämähän täytyy hankkia.
  Itsellä mulla on Amazonista ostettu Live Trax vol. 6, josta mä en ollut hirveän innoissani. Äänitys ei ollut ollenkaan samaa luokkaa mainstream livelevyjen kanssa. Hyvä kuulla, että vol 13 futaa myös äänellisesti!

 3. Matti sanoo:

  Live Trax 13 saatavilla myös amazon.comista 16.12. alkaen! Eli tulee helposti mukana jos kyseisestä paikasta jotain muuta tilaa samalla 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s